Onsdag är det


Idag ska jag tvätta mellan fyra och sju. Ska också bjuda Rebecca på middag. Vi får se vad jag hittar i kylen...

Igår skulle vi ju städa och hänga upp tavlor. Vi fick upp en tavla och lyckades dammsuga och lägga fram en matta. Sen var vi helt slutkörda och orkade inte ens fika som vi hade tänkt. Om vi inte ens orkar äta, då är vi verkligen trötta.



Fan vad jobbigt med rubriker...


Tänkte vara så duktig och svara på de där hemska historiafrågorna nu på den smärtsamt långa lunchen. Men då har läraren inte lagt upp den där j*vla PowerPointen än! Så då kan jag ju inte svara på alla dumma frågor. Jag skulle behöva göra dem då provet är nästa vecka.

Idag ska jag, Britta och Ronja städa lägenheten och hänga upp tavlor på väggarna. Så ska vi göra pasta med baconsås tillsammans. Sen ska vi sortera allt som ska tvättas också så att jag vet vad jag ska slänga in när i tvättmaskinen imorgon. 


 

Mitt hem börjar se ut som ett hem


Mina föräldrar var här i helgen. Vi handlade, bar möbler och lådor, handlade mera, åt, skruvade upp lampor,  handlade ännu mera och skrattade på gatan och på bussen så att folk kollade konstigt på oss. Mina föräldrar hade med mitt älskade staffli så nu känns det som hemma! De glömde dock benen till min säng men de kom ju ihåg själva sängen så jag får väl vara nöjd;)

Nu ska jag snart hem och packa upp alla kläder och småsaker. Sen ska jag göra en matsedel för veckan och efter det ska jag göra tråkig historia. 

Trött...


Idag är jag trött. Jag höll på att somna med ansiktet i historiaboken flera gånger nu på sista lektionen. Jag skulle vilja fara hem nu på en gång och lägga mig och sova på min madrass men det kan jag inte för jag har en arbetsintervju på online klockan fyra...

Imorgon kommer mamma och pappa och min säng och vårt matbord. Jag längtar så sjukt mycket!!


Åter till Carlshem


Dagens uppdrag: Ta bussen till Carlshem där jag ska ta in posten till min kära kusin (som låtit mig bo hos dem och äta av deras mat) och hennes sambo (gud vad gammalt det låter) André (som också låtit mig bo där) och vattna deras blommor. Det var den enkla biten. Sen ska jag också leta reda på ett kvitto till en gitarr som jag ska hämta ut till en annan fin kusin. Jag har även planerat att försöka hitta till Tomtebo därifrån. Alltså gå hem.

Och så är Elin här!! Okej, jag vet inte var i staden hon befinner sig men det spelar ingen roll för jag kommer få träffa henne senare idag:)


Älvans väg


Jag har inte lyckats blogga sen vi flyttade in i lägenheten på Tomtebo, för varje gång jag tänkt blogga har någon kommit och stört mig.

Nu har jag dock tid en stund så då ska jag tala om hur underbar vår lägenhet är. Den har fina tapeter och är stor och ljus. Det är fullt med hål i väggarna men det ger oss bara en orsak till att hänga upp massvis med tavlor och andra fina saker man kan ha på väggar. Just nu är det lite tomt dock, vi äter på golvet på en duk, men i helgen kommer lägenheten fyllas med möbler. Det kommer bli så fint så. 

Så kommer Elin imorgon!! 

 

Imorgon!!


Idag är det val om nu någon skulle ha missat det. Jag hoppas verkligen att alliansen blir utslängd. Jag hoppas ännu mer på att SD inte kommer in. Tyvärr tror jag att jag kommer bli besviken på båda punkter.

Imorgon förflyttar jag min madrass från Carlshem till Tomtebo. Jag kommer sova på golvet i ett kalt, tomt rum i en vecka. Jag längtar nästan ihjäl mig!!


Två dagar kvar...


Har packat ner typ hela huset tror jag. Nä, men det var mycket fast det ändå var så lite...

Sen kan jag inte förstå vart mina vinterskor är. De har försvunnit spårlöst.

Pappa som ser till så att vi inte svälter ihjäl kom hem med massa kött. En hel del skulle malas så nu har jag en rätt så otäck huvudvärk, vår köttkvarn är inte så tystlåten.

Men nu kommer snart Emilia och då ska hon få sin födelsedagspresent. Hon fyllde år i augusti men jag har inte kunnat ta med presenten till Umeå så hon får den nu när hon också är hemma. Jag har gjort både hallonpaj och knäcksås så man kan välja på paj eller glass, eller båda:)


Usch!!


En man täckt i typ tio val-knappar från SD var här på skolan i förmiddags. Jag blev så nöjd varje gång någon elev kom med en fråga eller argument som gjorde honom svarslös.

Nu dör min dator strax så jag måste avsluta där.

Kulturella som bara den.


Ikväll drog Ronja med mig till Bokcafé Pilgatan för att lyssna på en trubadur som spelade upp tonsatta dikter av en person som hette Fröding i efternamn och något annat i förnamn. Det var faktiskt riktigt trevligt och Ronja hittade på ett nytt ord också som var mycket roligare än ursprungsordet. 

PÅ MÅNDAG, På MÅNDAG, PÅ MÅNDAG!!!

Sen fick jag ett trevligt sms i dag som gjorde mig så glad. Elin, söta ambitiösa Elin, kommer nämligen hit på torsdag nästa vecka och det ska bli så underbart att träffa henne igen.


På besök


Ikväll klockan sju ska jag infinna mig i en lokal alldeles bredvid skolan för att ta del av teatern "Om nu kärnfamiljen är så jävla fet varför behöver de då så mycket propaganda".  Jag har redan sett den en gång, i våras när de hade genrep, så jag vet att den är bra:)

Och inte nog med att jag ska se bra teater idag... Anna lagar middag till mig. Kulinariskt som bara den blir det, köttbullar, fusilli och grönsaker är vad som serveras. Jag sitter just nu vid hennes lilla köksbord med hjul och känner doften från spisen. Så har jag också fått se de tapeter som jag hört så mycket hemskt om. Jag kan inte göra annat än att hålla med för jag kan verkligen inte förstå vem som valt dem en gång i tiden.

Nu dukar Anna fram maten:)


Mata mig!


Sitter och väntar på att maten ska bli klar. Lasagne är mat värdig gudar, om de nu skulle finnas några. Jag hoppas verkligen att jag kommer orka med matlagningen när vi flyttar in i lägenheten. Det svåra är inte att laga maten utan att komma på vad för mat som ska lagas. Det finns ju en risk att det blir makaroner varje dag... Men när jag får skörbjugg skärper jag nog till mig.

Nu är det bara drygt en vecka kvar. Jag längtar nästan ihjäl mig!


Sitter hemma och längtar till vårt nya hem


Det är skönt att vara hemma och ta det lugnt och slappna av. Inte för att det är så lugnt i detta hus men hemma är ju hemma och hemma är underbart härligt:)

Jag tror det blir underbart härligt när vi får lägenheten också...


Beslutsångestflickan


Jag har problem, men just när jag tänkte skriva ett långt klagande inlägg om detta så dyker vår lärare upp så nu börjar lektionen. Alltså tar jag den korta versionen.

Jag vet inte om jag ska fara hem eller stanna i helgen...


Okej, skärpning!


Nu när jag blivit beskylld för att vara en spottare måste jag väl ta mig i kragen och göra mitt yttersta för att få denna blogg på fötter igen. Det är dock svårt när man är rätt så trött och inte vet vad man ska skriva om. Jag vill ju inte tråka ut er med onödiga detaljer om mitt lilla liv. Men för mina vänners skull ska jag alltså fortsätta blogga.

Ni kan ju få veta att idag ansökte jag om ändring av studierna, eller vad det nu heter. Jag ska sluta spanskan, som jag började med i veckan efter att jag slutade pedagogiskt ledarskap förra veckan, och läsa svenska efter jul istället. Jag ser verkligen till att syon inte går arbetslös. 



 


Döende


Det känns som om denna blogg de senaste månaderna har legat döende och jag vet inte om den någonsin kommer piggna till då jag inte ger den den kärlek och värme den förtjänar. Så jag funderar på att helt enkelt avliva den nu, snabbt och smärtfritt. Det känns som det mest humana jag kan göra. Men det är så svårt att ta farväl och jag vill inte riktigt släppa taget än...

Några veckor till får den leva och så får vi se om den repar sig, annars blir det farväl... för alltid.


RSS 2.0