31 oktober


Igår fastnade jag framför datorn där Linnea höll på att kolla på bilder från semestern. Knäppare familj än våran finns nog inte. Någon lika rolig hittar man nog inte heller. 

Nu ska jag baka muffins med min syster, som för dagen förvandlats till en liten häxa.


Trassel


Hittade en stickning jag påbörjade i åttan och lade åt sidan efter att ha trasslat till garnet ordentligt. Har suttit i närmare två timmar och försökt trassla ut trasslet. Har gjort stora framsteg men då min nacke höll på att dö var jag tvungen att ta en paus. Jag får fortsätta imorgon och sen när jag har trasslat ut allt kan jag fortsätta på stickningen.

Nu ska jag spela kort med min bror, vilket alltid är lite av ett risktagande då någon oftast blir ordentligt förbannad.


Tjejkväll


Mamma och pappa lyxar till det och spenderar kvällen och natten på lilla hotellet. De ska använda upp alla de där presentkorten de samlat på sig under åren.

Brorsan är på Kyrkans ungdom (gudarns vad vi är kristna i denna familj) där han ska proppa i sig tacos hela kvällen. Han lär väl komma instapplandes någon gång i natt. OBS! Inte på grund av berusning (pojken är ju knappt femton!) utan på grund av ont i magen efter att ha ätit för mycket, så som jag brukar göra när det vankas tacos.

Det är alltså bara jag och lillsyrran hemma ikväll. Vi ska duka upp med chips och se en film. Tror jag ska ta en titt i frysen och se om jag inte kan fiska upp lite glass också...









Jag bor med poeter


Läste just en kommentar skriven av min kära sambo Ronja.

I förra inlägget uppmanade jag henne att använda upp min grädde.

Kommentaren: Jag ordnar det åt dig ja! Ska hälla det på någon ifrån våran killer balkong.. och sen skrika att det var felicia som kasta... HAHAHAHA!!

Kan man göra annat än att älska den som skriver så fint till en?


Åter till The big mountain


Älskar att komma hem. Det nästan första jag upptäckte, efter att jag sett de nya gardinerna, var ett fat med små kakor. Strax efter hittar jag en sockerkaka som knappt är äten av (har jag ändrat på nu). Som sagt, älskar att komma hem.

Hittade också en jädrans massa mjölk i kylen som går ut idag. vilket påminde mig om att jag har grädde och en tomat i kylen som inte kommer klara lovet så bra... Ronja, läser du det här så kan du väl vara snäll och använda upp det åt mig? 

Men, tillbaka till mjölken. En del av den går åt till middagen ikväll. Vi ska äta fläskpannkaka. Gudarns vad jag gillar att vara hemma!



Hemresa


Sitter på bussen hem om drygt tre timmar. Men innan dess ska jag packa, duscha och städa. Tror jag ska ta köket och lämna resten till mina sambos. Britta har ju redan anmält sig frivillig till toaletten. Dock måste jag nog diska undan disken om jag ska städa köket, och det är inte min tur att diska idag. Men jag lättar gärna lite på Ronjas arbetsbörda, för jag har faktiskt lov nu och åker hem snart!

Här är den supergoda chokladen jag gjorde till mig själv igår.



Nu ska jag kavla upp ärmarna och ta itu med köket.

Vädergudarna är arga


Det bidde inget tredje maskspel. Vädergudarna ville inte samarbeta med oss. Vi blev lite besvikna men lät oss inte nedslås allt för mycket, förutom Anna då som började lipa (nä, det gjorde hon inte). Vi letade reda på ett någotsånärt torrt ställe och improviserade några danssteg istället i väntan på vår lärare. Sedan hade vi kramkalas innan alla skildes åt för lovet. 

Nu ska jag göra varm choklad med en absurt stor mängd vispad grädde. 

   

Two down, one to go...


Första maskspelet gick bra. Vädret var fint och vi hade till och med lite publik. I tid till andra hade det börjat blåsa ganska mycket men vi klarade oss undan regnet. Dropparna började falla någon minut efter sista gruppens sorti´. Vi får se hur vädret blir nu klockan åtta.

Det tre och en halv timmar långa hålet mellan de första två spelen spenderades på Café Schmäck, där typ hela klassen trängde ner sig runt ett bord och åt lunch och sedan drack stora mängder te. 
 
Nu mellan den andra och tredje for jag snabbt hem för att äta och ta hand om disken som jag har ansvar för idag. Ska ta bussen tillbaka till stan om en halvtimme.

Nu är det bara en kvar!!



Premiär idag!


Idag har vi inte mindre än tre framföranden av vårt maskspel. Klockan tio ska vi träffas för att börja värma upp rösten och så. Lär mötas av en överförtjust Anna som verkligen sett fram emot den här dagen. Själv ser jag verkligen fram emot morgondagen, då jag åker hem. Men först har vi denna dag och den ska bli rolig!

Hoppas bara vädret inte blir oroligt...



Sjokolade


Vi såg Chocolat nyss. Dumt, väldigt dumt. Nu är jag så grymt sugen på choklad så det är inte klokt. Men imorgon, efter att vi haft sista framförandet av vårt maskspel och jag kommit hem till vår fina lägenhet, då ska jag göra varm choklad med vispgrädde. Jag hoppas jag har varit så duktig att jag förtjänar det.




Det är inte ofta man hör stråkmusik på stadsbussen.


Speciellt inte levande stråkmusik.

Det klev på två kvinnor med varsin fiol på vasaplan. Vid nästa hållplats hade de börjat spela där de satt på sina typiska slitna säten som kännetecknar lokalbussarna här. Det var kanske den bästa stunden på hela dagen hittills. Inte för att resten av dagen inte varit bra, utan för att det var så speciellt. En känsla av oveklighet infann sig. Det var nästan magiskt på något vis... även om det egentligen var mycket enkelt, två kvinnor med varsin fiol.


Skulle nästan vilja ha en läxa...


Vi har kommit på att vi ska ha bestämda dagar att diska på. Jag diskar på måndag och onsdag, alltså diskade jag idag. Annars har jag inte gjort så mycket ikväll. Har ingen läxa, orkar inte läsa, känner inte för att måla och riskerar att bli ordentligt överviktig om jag bakar igen.  

Så jag gör ingenting. Sjukt tråkigt.

Det är därför jag har börjat blogga så ofta. Men det är ju som inte så kul om man inte har något att skriva om...

 

Okej, på riktigt nu


Nu har vi alltså ett badkar också. Känns bra, mycket bra.

Det händer annars inte så mycket nu. Det känns som att det enda jag gör är att repa inför maskspelet (det är faktiskt typ det enda vi gör) och det har jag ju tjatat om redan.


Så för att fylla ut bloggen visar jag lite bilder.


Gissa vad jag längtar till?



VI HAR ETT BADKAR!!!!


Ville bara dela den goda nyheten:)


Teater för hela slanten


Snart är det slut på helgen men veckan som kommer blir en trevlig och lugn vecka. Bara teater. Teater att spela och teater att beskåda.


Men gud vad jobbigt det är med rubriker...


Har diskat undan disken från baket igår och sitter nu här med en småelak huvudvärk. Kanske blir det lite bättre av en krämbulle och lite fruktsoda.

Sen är det tvätt som gäller klockan ett. Efter det ska jag ta bussen till ica maxi och spendera min obefintliga förmögenhet på saker som flingor, mjölk och tonfisk. Har planerat att köpa lite mer kryddor och bakredskap också. Igår fick jag kavla deg med en flaska.

Jag borde inte baka så mycket men jag har plötsligt kommit på hur otroligt roligt det är att baka och laga mat. Tror jag ska skriva en handlingslista till mamma och pappa så kan jag laga mat hemma på lovet, bara de står för ingredienserna.


Man kan inte alltid lyckas


Misslyckades lite med baket...

Här är dock en bulle som ser helt okej ut.



Den är fylld med mumsig marsánsås:)

Älskade TV


Juno går på fyran ikväll!

Kvällen kan inte bli annat än bra:)


Baka baka liten kaka






Gissa vad jag gör?

Ett förslag


Min mamma föreslog att jag skulle åka till Skelleftehamn idag där hon och hennes systrar håller till i helgen. Skulle vara kul, några av kusinerna jag inte sett på länge skulle kanske dit också. Men jag sitter här i Umeå ändå. Det känndes lite jobbigt och dyrt att åka till Skellefteå idag och tillbaka hit imorgon igen.

Sen är det ju lov snart också (som jag säger i var och varannan mening) så då far jag hem till familjen. Saknar mamma, lillebror och lillasyster... men just den senaste veckan är det min fina far jag saknat nå så fruktansvärt...





Det kan du lita på...


Ska äta frukost och sedan ska jag iväg in till stan och till modevisningen. Vill ut så fort som möjligt. 

 


Jag ser det snöar


Sitter i min säng med datorn i knät. Bredvid mig sitter Anna med sin dator i knät. Vi vågar inte gå ut till de stora barnen. Nä, vi finner dem inte lika intressanta som vi själva bara. Så enkelt är det. Sen vill vi inte måsta dela med oss av våra chips heller.

Vi tog en promenad till ålidhems centrum för att inhandla ovan nämda chips. Träffade min kusin och hennes pojkvän/sambo på vägen dit. Det var trevligt och det var så fint med snön som föll. Riktig snö var det också, inte blöt och jobbig som den ofta är här.

 Nu längtar jag faktiskt till jul...




Färdig!


Har precis läst ut dramat till svenskan. En midsommarnattsdröm är det jag har läst. Ganska rörig skulle jag säga... men ändå bra.

Gud vad orden inte samarbetar med mig! Jag får inte till det alls nu...


Telefontrubbel


Började dagen med att slå fel PIN-kod på mobilen. Var så nyvaken så jag fattade inte vad jag gjorde förrän mobilen bad om min PUK-kod. DÅ vaknade jag till ordentligt.

Gick in på halebops hemsida där det stod att om man blev medlem kunde man gå in på sin egen sida och där stod PIN- och PUK-koderna. Lät ju enkelt tänkte jag. Problemet var dock att för att bli medlem måste man ha ett lösen som man får via sms. Det är ju rätt meningslöst om man inte kan ta emot detta sms. Så jag fick skicka ett mail till halebop support och snällt be dem skicka min kod. Sedan tog det som tur var inte allt för många timmar innan jag fick ett mail innehållande min PUK-kod. 
 
Tack Maria på halebop support!



Harry i rutan


Jag och Ronja sitter och tittar på Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Vi pluggar samtidigt men då man sett filmen ett osunt antal gånger gör det inte så mycket. Man hör replikerna och vet vad som försegår i rutan, även om man inte ser det. Harry sitter just och lipar på en sten efter att han fått reda på att Sirius förrådde hans föräldrar. Men vi vet ju att så inte var fallet.


Snart är det LOV!

Idag har vi jobbat hårt med maskföreställningen vi ska spela upp nästa vecka. Det har övats svimningsscener och slagsmålsscener och jag förväntas vara en smula musikalisk, vilket jag definitivt inte är. Nu mår mitt hår lite sådär efter att ha tillbringat drygt två timmar under en peruk och själv är jag rätt så trött. Längtar så till lovet!

Måste komma med en rättning också så jag inte åker på däng.
Visan Anna sjöng idag var INTE en spritvisa, även om det sjöngs om brännvin flera gånger.



Spritvisor


Anna bjuder på snappsvisor i korridoren. Hon bjuder dock inte på snapps, vilket är rätt så bra tycker jag. Sprit passar inte på en skola. Visor passar dock utmärkt:)



Självisk? inte då!!


Tog just den sista muffinsen. Kanske borde jag delat den i tre och låtit mina sambosar få varsin bit? Kanske var det lite själviskt av mig att sluka den helt själv?

Men se det tycker jag inte!

Jag bakade dessa muffins och jag bakade dem av mina egna ingredienser, förutom fyra matskedar kakao som jag snodde av Ronja, OCH jag har delat med mig av dem. Så den sista kan jag utan dåligt samvete sluka helt själv. Så det så!!

(försöker mota bort mitt dåliga samvete)


Vita ränder


Lyssnade på den allra första låt jag lade in på min allra första spellista på spotify.

Seven Nation Army med The White Stripes.

Gillar den fortfarande.


Rysliga planer


Idag på lunchen bestämde några av oss i klassen att vi ska ha en skräckfilmskväll. Vi ska se filmer som får huden att knottra sig och blodet att isas. Matilda såg rädd ut bara när vi pratade om det. Det kommer bli ruskigt roligt.

 

Underskattning


Sitter här med russinfingrar. Jag lider av den åkomman ganska ofta nu för tiden. Tänk vad jag underskattat diskmaskinen...

Något som också underskattas lite är hallonsylt. Jag skulle nog kunna äta hemmagjord hallonsylt direkt ur burken som godis.

Men bäst passar den ju till pannkaka.


Mums!!

Det tar sig!


Har varit trött och lite sur idag. Idrotten piggade upp lite men det var ändå i en inte allt för god sinnesstämning som jag gick in genom dörren till lägenheten nyss. Där väntade dock något som spred lite värme i mitt hjärta. Nej, det var inte Lokaldelen com någon skjutit in genom brevinkastet. Det var en badrumsspegel, och en stor sådan.

Detta visar att saker faktiskt går frammåt. Snart har vi kanske ett badkar också.



Under lunchen idag gjorde jag ett enkelt litet collage.

Hoppas nu inte att någon av syskonen mina blir arg på mig (tänker speciellt på bror min) för att jag visar upp dem så här. Dock tycker jag att det vore ännu värre av mig att inte visa upp dessa fina ungar för omvärlden.


Vanlig sketen tisdag... som kan bli något bättre


Idag är det tisdag. Det kanske ni redan vet...

Jag har haft en lektion och har en lektion kvar som börjar 13.20. Sedan ska jag hem och steka pannkakor som jag ska äta hemmagjord hallonsylt till. Kanske ska jag ta en muffin också... med ett glas mjölk.


Våga vägra fika


Britta beskyllde mig nyss för att aldrig vilja fika med henne. Det är ganska kul med tanke på att jag bjöd henne på en muffin för drygt en timme sedan. Bjöd på mjölk gjorde jag också.

Hon var dock inte så seriös i sitt uttalande;)

 

Bord för en

Det är riktigt roligt att laga mat. Ännu roligare är det när resultatet blir ätbart. Jag brukar ha sådan tur när jag lagar mat så det blir inte bara ätbart, utan riktigt gott. 

Dagens rätt: Tonfisk och pastagratäng


Mycket mat bidde det!

 
Det tog dock ett tag då jag var lite efter i planeringen så för att hindra magen från att kurra så förskräckligt knaprade jag lite på den ena moroten när maten var i ugnen.

The dark


Det blir bara svårare och svårare att kliva upp på mornarna i takt med att det blir mörkare och mörkare (syftar på den allt mindre mängden sol. Är inte själmordsbenägen).

Idag var en av våra lärare sjuk och vi vick en uppgift som vi skulle göra under dagen. Gjorde den på lunchen och slutade sedan, eftersom jag inte har individuellt val, klockan 12.45. Inte helt fel inte. 
 
Britta kom nyss hem. Hon pratar i telefon och skrattar. Jag vill också prata i telefon och skratta. Orättvist som bara den tänker jag. Missunsamma unge tänker du.

Nu kurrar det i min mage så det är nog dags att laga middag. Tonfisk och pastagratäng står på menyn. Hoppas det blir gott.



Bloooooood


Film med korta klubben ikväll.

Korta klubben består av mig, Anna och Britta.

Vill du gå med i korta klubben är det enda kravet att du är under 1,60m. Och att vi gillar dig.

Hur som helst (kände att jag kom ifrån ämnet där) så såg vi Sweeney Todd. Det blev alltså en hel del bleka ansikten och ketchuprött blod. 

Nu ska jag vara social innan Anna far hem!


Målar


Muffins!!


Har bakat muffins. Fina muffins i fina muffinsformar och förhoppningsvis är det goda muffins också.
Min kamera vill dock inte samarbeta med mig så de ser lite suddiga ut.


Gott gott!

Fixat och trixat


Nu har jag suttit i typ två timmar och försökt fixa till en ny header och äntligen har jag lyckats. Den jag hade, som Ronja gjorde, var fin men det är trevligt med nått nytt:)

Nu tror jag att jag ska gå och lägga mig, har ju jobbat häcken av mig för er skull;)


Reunion


Älskar när någon annan diskar. Denna gång är det vår gäst Oskar som diskar men med tanke på att vi bjudit på mat är det inte mer än rätt. Vi har ätit tacos så nu kan jag knappt gå, jag kanske ska pröva att rulla fram...


Mitt hem är nog vackrast på jorden


Bloggade nyss men så tittade jag igenom några bilder från sommaren och kände att jag måste dela med mig av dem.











Underbara sommar...


Skinande rent


Morgonen började med en storstädning. Jag städade badrummet, som fortfarande saknar både badkar och badrumsspegel. Vi har dock fått en brandvarnare men då vi fick den lagd på vårat hallgolv istället för uppsatt i taket gör den inte så stor nytta än. Det enda vi har fått fixat ordentligt är våra namn nere på den där tavlan, så nu vet vi i alla fall var vi bor...


Fina fredag


Fredagar är trevliga, för fredag är dagen före trevliga lördag. 

Inte för att jag någonsin har så mycket att göra, och ändå hinner jag inte med någonting...

Men igår hann jag fara och hälsa på kusin Emilia. Det var mycket trevligt! Vi såg Inglourious Basterds. Den var bra och jag älskade att de faktiskt pratade lika mycket tyska och franska (utspelar sig ju i frankrike) som engelska. Det känns så konstigt ibland när man ser en film om andra världskriget, och så talar alla tyskar engelska.

Ikväll ska jag nog titta på film, eller måla lite kanske... Vet inte än om jag blir själv eller inte. Men det blir nog bra hur som helst:)

 

I klänning och klackar!


Idag hedrar vi Barney och suitar up!

Till och med jag är uppklädd, jag som brukar gå i huvtröja dag ut och dag in. Jag har strumpbyxor(!) klänning(!) och tio centimeter höga klackar(!!!). Jag hoppas bara att jag inte ska ramla och slå ihjäl mig...




Najs med begagnat


På denna tre timmar och tjugo minuter långa lunch(varav typ tjugo återstår) har jag tränat mina magmuskler ordentligt genom att åka på Matildas pakethållare till Cupan och tillbaka. Jag, Tove, Ella, Rebecca och Matilda tog nämligen en sväng dit för att se om de hade något användbart till maskföreställningen. Vi hittade inget till den men jag hittade en fin tröja, en fin kofta och en fin mössa för 120 riksdaler. Finfint!! Solen sken och med min nya mössa på huvudet slapp jag frysa om öronen på vägen tillbaka till skolan. 

En av de trevligare luncherna måsta jag säga:)



   

Trött


Ja idag är också en dag. Orkar inte säga mer.

Anna panna vattenkanna ska till kvällen hos mig stanna


Idag ska jag göra en massa köttfärssås som jag kan frysa ner i små potioner och ta fram sen när jag inte vet vad jag ska laga för mat. Hoppas bara det blir kvar något efter middagen... Jag har nämligen först tänkt bjuda Anna på denna köttfärssås. Den flickan kan ju äta en elefant om hon känner för det. Nää, nu ljuger jag. Hon skulle nog bara få ner halva elefanten innan hon fick ordentligt ont i magen.

Nu när jag drivit lite med min middagsgäst (med risk för mitt eget liv) borde jag kanske ta fram köttfärsen om det ska bli någon middag. 


Bara så ji vet, Ja tyck om a Anna. He gör ja verkligen. Så tyck jag också om å driv me na;)


Sjukling hemma


Imorgon har vi prov i historia. Jag borde nog plugga ikväll men Ronja är sjuk. Nu låter det ju kanske inte som ett problem. Jag kan väl plugga fast hon är sjuk. Men nej, för det betyder att jag ännu mer (än jag borde plugga) borde vara där för henne och mata henne med glass och så... och äta glass själv så hon inte känner sig tjock eller nåt:)  


Buss


Jag kan åka med två bussar idag. Den ena är framme kvart över åtta och den andra tio. Om jag ska åka med den tidigare måste mina föräldrar skjutsa mig de tre milen in till Vilhelmina först. Om jag åker den andra bussen behöver de bara skjutsa mig typ två kilometer. Varje söndag när jag varit hemma frågar mina föräldrar mig vilken buss jag vill åka med. Det är ganska onödigt. De vet mycket väl att jag vill åka med den tidigare men jag tycker samtidigt att det är ganska onödigt att de ska köra sex mil bara för att jag ska vara hemma i Tomtebo kvart i nio istället för kvart i elva...

Vad ville jag nu säga med det här inlägget? Vet inte... kanske att jag slösar på både miljön och mina föräldrars pengar för att jag ska kunna gå och lägga mig lika tidigt som en tioåring.


Hemma bra, men andra hemma minst lika bra.


Det är skönt att komma hem. Det är skönt för att jag älskar att vara hemma och träffa familjen, men också för att jag då upptäcker hur bra jag faktiskt trivs i Umeå. Det känns otroligt bra att jag faktiskt längtar efter att komma tillbaka till lägenheten och Britta och Ronja. Jag är så glad att jag valde som jag gjorde för drygt ett år sedan, när det var dags att börja gymnasiet:)


Fina Anna, en av de personer som får mig att tycka så bra om Umeå.


RSS 2.0